Menu Sluiten

Uw bezoek

Regelmatig organiseert de Museumhaven Zutphen open dagen, waarbij scheepstechnieken worden gedemonstreerd, men een kijkje aan boord mag komen nemen en er sterke verhalen worden verteld. In de toekomst zullen er in het Brugschip ook tentoonstellingen worden georganiseerd. U kunt nu al dagelijks overdag een kijkje komen nemen op de steigers. Het is ongewenst om schepen zonder toestemming van de eigenaar te betreden, dit in verband met de privacy van de bewoners. Er vinden altijd wel onderhouds- en restauratiewerkzaamheden plaats. U bezoekt de haven op eigen risico.  De Museumhaven is gratis toegankelijk.

Openingstijden

De haven is het hele jaar geopend en is dagelijks te bezoeken vanaf 10:00 uur.
De museumhaven is niet bedoeld als aanleghaven voor recreatievaartuigen, tenzij u een historisch schip heeft. Als er plaats is, betaalt u per nacht 7,50 euro. Indien u onderweg bent naar de jaarlijkse reünie, dan kunt u gratis liggen.

Routebeschrijving

De Museumhaven Zutphen ligt net als de stad aan de rechteroever van de IJssel. Vanaf de achterzijde van het station is het een kleine 10 minuten lopen.

  •  Met de rug naar de achterzijde van het station, linksaf (het spoor is aan uw linkerhand): Havenstraat
  • Eerste weg rechts: Coenensparkstraat
  • Eerste weg links : Bolwerksweg
  • Helemaal aan het einde van de Bolwerksweg slaat u linksaf en loopt langs het hek van Liander naar de ingang van de Museumhaven Zutphen.

De auto kunt u parkeren aan het einde van de Bolwerksweg, uw fiets kunt u kwijt bij de ingang van de haven.